View unanswered posts | View active topics It is currently 18 Sep 2019, 09:51Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 
Kulauksen laituripilkkimestaruus 2011 
Author Message
User avatar

Joined: 04 Feb 2010, 18:39
Posts: 298
Location: Mattilanpelto
Post Kulauksen laituripilkkimestaruus 2011
Kun syksy alkaa viilenemään ja kala käymään taas höpötillään, on aika jälleen kisailla kalaonnen mestaruudesta. Tällä kertaa ei odoteta pilkkimistä jäiden tuloon asti, vaan järjestetään innokkaimmille pilkkijöille Kulauksen laituripilkin mestaruusmittelö. Mestaruus ratkaistaan 10.9. lauantaina klo 16.00 - 18.30. Ilmoittautuminen tapahtuu puolta tuntia ennen varsinaisen kamppailun alkua. Ottelualue rajataan Jyväskylän sataman kahdelle pitkälle venelaiturille ja pyyntivälineinä voi käyttää vain pilkkivehkeitä (ei siis onkea tai virveliä!). Alueelta on saatu kookkaita ahvenia, eikä hauki tai kuhakaan ole mahdottomuus ja särjensaanti suorastaan luvataan pystypilkkijöille. Osallistumismaksua peritään 3 evroa naamalta.

Kisassa sovelletaan pilkkicupin sääntöjä soveltuvin osin. Pienimmästä kalasta ei saa pisteitä (koska sieltä saa vain isoja), vain kokonaissaalis, diversiteetti ja isoin kala otetaan mukaan laskuihin. Koska tässä kilpailussa ei tarvitse juurikaan liikkua (autolla), voi myös kulauttelusta saada pisteitä. Sekä nais- että miessarjan voittajat saavat nannaa ja kunniaa Kulauksen laituripilkin mestareina.

Kisan jälkeen voi rymistellä Kortepohjan ylioppilaskylän yleisille saunavuoroille ja myöhemmin (tai heti) Rentukkaan.

Odotan myös fuksien osallistuvan kaiken muun riennon ohella tähän ainutlaatuiseen mittelöön!

- Liisa, Kala ja kulaus vpj

PS. Kylmälaukut mukaan, ahveneväät taattu!


26 Aug 2011, 11:40
Profile
User avatar

Joined: 04 Feb 2010, 18:39
Posts: 298
Location: Mattilanpelto
Post Re: Kulauksen laituripilkkimestaruus 2011
Huomenna kisaillaan kosteissa tunnelmissa! Tässä vielä sääntömuistusta.

Säännöt

1§. Laituripilkin mestaruusotteluun voi osallistua maksamalla osallistumismaksun 3 €. Kilpailussa palkitaan paras mies sekä nainen (osallistujamäärä sarjaa kohden vähintään 3).

2§. Kilpailussa jaetaan pisteitä seuraavasti:
1. Eniten kalaa saanut (paino): 12 pistettä, ei muita pisteitä.
2. Toiseksi eniten kalaa saanut (paino): 10 pistettä, ei muita pisteitä.
3. Kolmanneksi eniten kalaa saanut (paino): 8 pistettä, ei muita pisteitä.
4. Neljänneksi eniten kalaa saanut (paino): 6 pistettä.
5. Viidenneksi eniten kalaa saanut (paino): 5 pistettä.
6. Kuudenneksi eniten kalaa saanut (paino): 4 pistettä.
7. Seitsemänneksi eniten kalaa saanut (paino): 3 pistettä.
8. Kahdeksanneksi eniten kalaa saanut (paino): 2 pistettä.
9. Yhdeksänneksi eniten kalaa saanut (paino): 1 pistettä.
10. Eniten kalalajeja saanut (jos vain yksi): 4 pistettä (jos kaksi, molemmille 2, kolmelle 1, muuten ei mitään). Tai jos vain yksi, jolla enemmän kuin 4 lajia, pisteitä lajien lukumäärän verran.
11. Suurimman kalan saanut: 3 pistettä ja jos vaa’an tarkkuus ei riitä, niin kahden suurimman kalan saaneelle 1 piste, muuten ei jaeta.
12. Kaksi (2) olutta tai vastaava tunnissa koko kisan ajan: 1 pistettä / tunti (Jos juopotteleva kisailija joudutaan avustamaan pois kisapaikalta, menettää hän mahdollisuudet olutpisteisiin). Naiskilpailijalle riittää 1 olut / tunti.
13. Superbonuspiste. Kisailija, joka ainoana saa kisoissa muun kuin ahvenen, kiisken, särjen, lahnan tai hauen (tai madekisassa mateen) palkitaan viidellä (5) pisteellä. Superbonuslajista pisteet saadessaan, samalla kalalla ei voi vaikuttaa minkään muiden, paitsi kokonaissaaliin painon, pisteiden saamiseen.


3§. Saalispisteitä jaettaessa tasatilanteessa ratkaisee kalojen määrä siten, että enemmän kaloja saanut voittaa (tasatilanteessa pisteet jaetaan).

4§. Kaikuluotaimen, GPS-paikantimen sekä muiden sähköelektronisten tai moottorikäyttöisten apuvälineiden käyttö on kielletty.

5§. Mikäli osallistujia on sarjaa kohden yli seitsemän (7), niin kolmen kärjen kaloja ei lasketa mukaan suurimman kalan oikeuttaviin pisteisiin. Mikäli kisailijoita on seitsemän (7) tai alle, ne ovat laskuissa mukana mutta eivät oikeuta pisteisiin. Diversiteetti- ja superbonuspisteissä ne ovat aina laskuissa mukana, mutta eivät oikeuta pisteisiin.

6§. Pilkkikilpailuun osallistuva henkilö, jonka kyydissä kulkee vähintään kaksi (2) muuta pilkkikilpailuun osallistuvaa henkilöä, on oikeutettu yhteen (1) kuskipisteeseen. Jos kyydissä kulkee vähintään kolme (3) muuta kilpailuun osallistuvaa henkilöä, on kilpailuun osallistuva kuski oikeutettu kahteen (2) kuskipisteeseen. Kilpailija ei voi saada sekä kuski- että kulauttelupisteitä.

7§. Saatu kala on tapettava välittömästi laiturillenoston jälkeen. Alamittainen kala on aina vapautettava välittömästi takaisin veteen.

8§. Jokainen kilpailija osallistuu kilpailuun omalla vastuullaan.

9§. Houkuttimien käyttö kuten ryynien, matojen, toukkien tms. pudottaminen veteen on kielletty.

10§. Kilpailijan on oltava kilpailuajan tai mahdollisesti ennalta sovitun siirtymäajan puitteissa takaisin punnituspaikalla. Myöhästyneiden kilpailijoiden saalista ei punnita.

11§. Kilpailijan on myös tuotava laiturille viemänsä tavarat kilpailuajan tai mahdollisesti ennalta sovitun siirtymäajan puitteissa takaisin punnituspaikalla.

12§. Kilpailun jurynä toimii Kala ja kulaus ry:n hallitus, joka tarvittaessa ratkaisee epäselvät tilanteet.


09 Sep 2011, 07:00
Profile
User avatar

Joined: 04 Feb 2010, 18:39
Posts: 298
Location: Mattilanpelto
Post Re: Kulauksen laituripilkkimestaruus 2011
Sellaista vielä, että kilpailun jälkeen miehet voivat halutessaan suunnata Kortepohjan ylioppilaskylän A-talon ja naiset E-talon yleisille saunavuoroille. Iltaa voidaan sään salliessa viettää myös E-talon edessä olevalla grillikatoksella ja mahdollisesti jatkaa sitten johonkin kapakkaan. Tulkaahan!


09 Sep 2011, 14:33
Profile
User avatar

Joined: 04 Feb 2010, 18:39
Posts: 298
Location: Mattilanpelto
Post Re: Kulauksen laituripilkkimestaruus 2011
No niin, kaikkien odottamat tulokset ovat viimein julki!

Laituripilkin mestaruusottelu ratkaistiin varsin mukavassa aurinkoisessa syyssäässä. Kala oli paikoin hieman nihkeästi höpötillään, mutta melkein kaikki onnistuivat silti jonkin verran silliä nostamaan. Kilpailussa koettiin myös melkoinen lajikirjo, kun lahnaa, kuhaa ja salakkaa nousi useampaankin kertaan perinteisten ahventen ja särkien lomassa. Voittaakseen kulauksen pilkkikilpailun ei tarvitse saada eniten kalaa, se huomattiin tälläkin kertaa. Tamro Muuri taktikoi saalispainoineen neljänneksi ja läväytti tiskiin huikeat diversiteettipisteet, pienimmän kalan ja kulauttelupisteet ja täten kruunattiin Kulauksen laituripilkin mestariksi! Naisten sarjassa Rossi Sjövik nyhti rehellisesti voittoannoksen kalaa, onnittelut molemmille!


Attachments:
File comment: Laituripilkin tulokset
tulokset.jpg
tulokset.jpg [ 72.99 KiB | Viewed 2979 times ]
29 Sep 2011, 20:33
Profile
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Forum theme by STSoftware for PTF.