View unanswered posts | View active topics It is currently 18 Sep 2019, 09:50Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 
Pilkkicup 2018 
Author Message
Site Admin
User avatar

Joined: 13 Oct 2015, 17:31
Posts: 33
Post Pilkkicup 2018
Taas on aika avata uusi pilkkikausi, ainoa muutos säännöissä viimevuotisiin nähden on kuskipisteissä, syy muutokseen oli että aiemman muutoksen seurauksena kuskeja oli
tarpeettoman paljon mm. madepilkissä ja aiheuttivat tungosta autotiellä. Tässä ovat Syyskokouksessa hyväksytyt Pilkkicupin säännöt 2018:


1§. Pilkkicupiin voit osallistua osallistumalla 1-5 osakilpailuun ja maksamalla osallistumismaksun 3€/4€ (jäsenet/ei-jäsenet) jokaiseen osallistumaasi osakilpailuun. Jokaisessa osakilpailussa palkitaan kaksi parasta pilkkijää (jos osallistujamäärä vähintään 9 henkilöä).

2§. Kilpailussa jaetaan pisteitä seuraavasti:
1. Eniten kaloja saanut: 11 pistettä, ei muita pisteitä
2. Toiseksi eniten kaloja saanut: 9 pistettä, ei muita pisteitä
3. Kolmanneksi eniten kaloja saanut: 7 pistettä, ei muita pisteitä
4. Neljänneksi eniten kaloja saanut: 6 pistettä
5. Viidenneksi eniten kaloja saanut: 5 pistettä
6. Kuudenneksi eniten kaloja saanut: 4 pistettä
7. Seitsemänneksi eniten kaloja saanut: 3 pistettä
8. Kahdeksanneksi eniten kaloja saanut: 2 pistettä
9. Yhdeksänneksi eniten kaloja saanut: 1 piste
10. Eniten kalalajeja saanut (jos vain yksi): 4 pistettä (jos kaksi, molemmille 2, kolmelle 1, muuten ei mitään). Tai jos vain yksi, jolla enemmän kuin 4 lajia, pisteitä lajien lukumäärän verran. Madekisassa kisakalana on ainoastaan made, eikä diversiteettipisteitä jaeta.
11. Suurimman kalan saanut: 4 pistettä. Jos vaa'an tarkkuus ei riitä kahdelle suurimmalle 2 pistettä, kolmelle 1 piste. Muuten ei jaeta.
12. Pienimmän kalan saanut: 4 pistettä. Jos mitta-asteikko ei riitä, kahdelle pienimmälle 2 pistettä, kolmelle 1 piste. Muuten ei jaeta.
13. Vähiten kaloja saanut: 2 pistettä (jos kisailijan todetaan "hukanneen" osan saaliista, saa hän kisasta yhden miinuspisteen).
14. Mikäli madekisassa sama henkilö saa sekä pienimmän saaliin että pienimmän kalan, on hän oikeutettu vain pienimmästä kalasta jaettaviin pisteisiin, eikä tällöin pienimmän saaliin pisteitä jaeta.
15. Kaksi (2) olutta tai vastaava tunnissa koko kisan ajan: 1 pistettä / tunti (jos juopotteleva kisailija joudutaan avustamaan pois kisapaikalta, menettää hän mahdollisuudet kulauttelupisteisiin). Naiskilpailijalle riittää 1 olut / tunti.
16. Superbonuspiste. Kisailija, joka ainoana saa kisoissa muun kuin ahvenen, kiisken, särjen, lahnan tai hauen palkitaan viidellä (5) pisteellä. Superbonuslajista pisteet saadessaan samalla kalalla ei voi vaikuttaa minkään muiden, paitsi kokonaissaaliin painon ja lajipisteiden saamiseen. Superbonuskalan ollessa suurin tai pienin kala, se estää muiden mahdollisuuden saada pienimmän tai suurimman kalan pisteet. Madekisassa ei jaeta superbonuspisteitä.
17. Arvontapiste: 1 piste (ainoastaan kokonaiskisaan). Arvontapisteen saa kaksi henkilöä, jotka arvonnassa sivuavat kisassa jaettavaa arvontapulloa. Arvontapisteen saaneet henkilöt voivat halutessaan kilpailla kahdesta pisteestä, jolloin KSP:llä voittanut saa 2 pistettä ja hävinnyt ei mitään. Kaksi parhaiten sijoittunutta kilpailijaa ei voi voittaa arvontapulloa, mutta heillä on oikeus arvontapisteisiin.

3§. Saalispisteitä jaettaessa tasatilanteessa ratkaisee kalojen määrä siten, että enemmän kaloja saanut voittaa (tasatilanteessa pisteet jaetaan). Pienimmän saaliin kohdalla ratkaistaan ”voitto” vähemmän kaloja saaneen eduksi (tasatilanteessa pisteet jaetaan).

4§. Kaikuluotaimen, GPS-paikantimen sekä muiden sähköelektronisten tai moottorikäyttöisten apuvälineiden käyttö on kielletty.

5§. Liikkumista helpottavien apuvälineiden (esim. sukset, pulkka, potkuri) käyttö on kielletty ilman lääkärintodistusta.

6§. Pilkissä saa olla korkeintaan yksi enintään kolmihaarainen koukku. Poikkeuksena tasapainopilkki, jossa saa olla kaksi kiinteää yksihaarakoukkua, sekä yksi kolmihaarakoukku. Nämä säännöt eivät kuitenkaan koske kirjolohipilkkikisoja.

7§. Pilkkikilpailuissa ei saa käyttää kohollista onkilaitetta.

8§. Kolmen kärjen kalat ovat kaikkien erikoispisteiden (suurin ja pienin kala, diversiteetti, superbonus, pienin saalis) laskuissa mukana, mutta ne eivät oikeuta pisteisiin.

9§. Pilkkikilpailuun osallistuva henkilö, jonka kyydissä kulkee yksi (1) muu pilkkikilpailuun osallistuva henkilö, ei ole oikeutettu yhteen (1) kuskipisteeseen tavanomaiseen tapaan. Jos kyydissä kulkee kaksi (2) muuta kilpailuun osallistuvaa henkilöä, on kilpailuun osallistuva kuski oikeutettu kahteen (2) kuskipisteeseen. Vastaavasti mikäli kyydissä kulkee vähintään kolme (3) muuta kilpailijaa, on kuski oikeutettu kolmeen (3) kuskipisteeseen. Kuskipisteiden määrä ei kuitenkaan voi ylittää kilpailun kulauttelupisteiden maksimimäärää. Kilpailija ei voi saada sekä kuski- että kulauttelupisteitä.

10§. Cup-kisoja pyritään järjestämään talven aikana 5, joista 4 parasta otetaan mukaan lopullisiin tuloksiin. Cupin lopuksi palkitaan parhaimmat pilkkijät hyvin palkinnoin.

11§. Alamittainen kala on aina vapautettava välittömästi. Alamittaisista kaloista ei voi saada mitään pisteitä.

12§. Kilpailun ja lain sallima kala on jäällenoston jälkeen tapettava välittömästi. Jos kilpailijalta löytyy elossa olevia kaloja, voi kilpailun JURY hylätä kilpailijan suorituksen niin päättäessään.

13§. Jokainen kilpailija osallistuu kilpailuun omalla vastuullaan.

14§. Pilkkiminen ja reiän kairaaminen viittä (5) metriä lähemmäksi toisen avantoa on kielletty ilman asianomaisen suostumusta.

15§. Houkuttimien käyttö kuten ryynien, matojen, toukkien tms. pudottaminen avantoon on kielletty. Syöttinä ei saa käyttää hajustettuja syöttejä.

16§. Kilpailijan on oltava kilpailuajan tai mahdollisesti ennalta sovitun siirtymäajan puittessa takaisin punnituspaikalla. Myöhästyneiden kilpailijoiden saalista ei punnita.

17§. Kilpailijan on tuotava jäälle viemänsä tavarat kilpailuajan tai mahdollisesti ennalta sovitun siirtymäajan puitteissa takaisin punnituspaikalle.

18§. Kilpailujen JURYnä toimii Kala ja Kulaus ry:n hallitus, joka tarvittaessa ratkaisee epäselvät tilanteet.


15 Jan 2018, 15:39
Profile
Site Admin
User avatar

Joined: 13 Oct 2015, 17:31
Posts: 33
Post Re: Pilkkicup 2018
Oheisissa kuvissa neljän ensimmäisen kisan pistetulokset


Attachments:
Näyttökuva (4).png
Näyttökuva (4).png [ 27.45 KiB | Viewed 1084 times ]
Näyttökuva (3).png
Näyttökuva (3).png [ 26.03 KiB | Viewed 1084 times ]
Näyttökuva (2).png
Näyttökuva (2).png [ 31.2 KiB | Viewed 1084 times ]
Näyttökuva (1).png
Näyttökuva (1).png [ 42.2 KiB | Viewed 1084 times ]
08 Mar 2018, 16:45
Profile
Site Admin
User avatar

Joined: 13 Oct 2015, 17:31
Posts: 33
Post Re: Pilkkicup 2018
Kokonaispistemäärä 4. osakilpailun jälkeen
Teemu Hasu 31
Joonas Pysäys 29
Santeri Kilpi 26
Jaakko Moisio 22
Topi Väkevä 17
Pekka Roivas 16
Mikko Mäkinen 16
Heli Vainio 15
Onni Sirkiä 13
Leirinmaa Kristian 10
Juha Kotiranta 9
Markus Tuloisela 7
Carita Rantamo 5
Sami El Genedy 4
Hanna Enroth 3
Lotta Mäkinen 3
Emmi Ventelä 3
Saana Tepsa 3
Lauri Anttila 2
Santeri Alatalo 2
Krista Rantamo 2
Nevro Pelin Cesur 1
Gizem Antika 1
Martti Rajamäki 0
Benjamin Hartikka 0
Ville Räihä 0
Janika Ahola 0
Jenni Penni 0


08 Mar 2018, 16:48
Profile
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Forum theme by STSoftware for PTF.